Plastik işleme makineleri sektöründe bir ilk

Şenmak Ar-Ge Merkezi faaliyete geçti

Türkiye’nin lider, Avrupa’nın beş büyük plastikleştirme ekipmanları üreticisi konumunda bulunan Şenmak Makine Türk plastik işleme makineleri sektöründe bir ilke imza attı. İlgili mevzuat gereğince uygun nitelik ve kriterlere sahip olan “Şenmak Ar-Ge Merkezi” T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescillenerek plastik makineleri sektöründe tescilli ilk Ar-Ge Merkezi oldu.

Türkiye’nin lider vida ve kovan üreticisi Şenmak, İstanbul Hadımköy’de sürdürdüğü üretim faaliyetlerine Ar-Ge Merkezi’ni de dahil ederek büyümesine ivme katıyor. T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na yapılan başvuru neticesinde “Ar-Ge Merkezi Belgesi” almaya hak kazanan Şenmak, plastikleştirme ekipmanlarında inovatif ürün ve know-how geliştirmeye yönelik çalışmalarını Ar-Ge Merkezi’nde sürdürerek plastik sektörü ile buluşturacak.

Ar-Ge faaliyetleri, Türkiye plastik sektörüne vizyon katacak

Uzun yıllardır araştırma – geliştirme faaliyetlerinin ihtiyaca bağlı olarak yapılmakta olduğunu ifade eden Şenmak Genel Müdürü Hüseyin Semerci, “Günümüz rekabetçiliğinin getirdiği şartlar, şirketimizin büyüme stratejisi ve küresel piyasalarda markalaşma ihtiyacı ile Ar-Ge’nin kalıcı bir firma kültürü haline gelmesi gerekliliğini gördük. Ar-Ge faaliyetlerimizde önceliğimiz ithalatı engellemek, ihracatımızı arttırmak ve tabi ki olmazsa olmaz daha katma değeri yüksek ürünler üretmek. Yoğun rekabetin yaşandığı geleneksel ürünler ligine alternatif katma değeri yüksek ürünler geliştirmek. Proje havuzumuzda 20’nin üzerinde proje var, bunların içinden başlangıç projesi olarak Bakanlığımıza sunduğumuz dört proje ise onaylandı. Bakanlığımızın verdiği destek sayesinde yeni Ar-Ge Merkezimizle birlikte daha uzun ömürlü, daha kapasiteli, plastikleştirme kabiliyeti yüksek ürünleri plastik sektörü ile buluşturacağız” şeklinde konuştu.

Plastikleştirme ekipmanları üretimimizle Avrupa’nın dünyaca tanınan önemli makine imalatçılarının tedarikçisi olmaktan gurur duyduklarını söyleyen Semerci, “Sadece kendi üretimimizde değil ürün tedarikçisi olduğumuz müşterilerimize de maliyet düşürücü, verimlilik ve kalite artışı sağlayan çözümler geliştirmeye özen göstermekteyiz” dedi.

Hali hazırda 4 Ar-Ge projesi yürütüldüğünü ifade eden Şenmak Ar-Ge Direktörü Mehmet Satılmış, “TÜBİTAK, TEYDEB, KOBİGEL gibi projelerimiz ile iki yıllık süreçte yaklaşık 4 milyon liralık Ar-Ge harcaması öngörüyoruz. KOBİGEL projesinde sona gelindi. TÜBİTAK projesinde de sonuç raporları hazırlanmakta” açıklamasında bulundu. Ar-Ge personelinin işe teşviki anlamında mesleki eğitimlerini de desteklerini belirten Satılmış, “İlgili personelin son mezuniyeti lisans ise lisansüstü, lisansüstü ise doktora eğitimlerine devamı anlamında destek olmaktayız. Öte yandan Ar-Ge Merkezi bir kuluçka merkezi görevi de üstleneceği gibi Ar-Ge Merkezi’nde yetişen personelin şirketin farklı birimlerinde de pozisyonlandırılması mümkün olacak” dedi.

İstanbul Hadımköy’deki üretim tesislerinin içerisinde faaliyet gösteren “Şenmak Ar-Ge Merkezi”, 21 kişiden oluşan profesyonel kadrosu ile çalışmalar yürütecek.

Şenmak Hakkında

Plastik işleme makinelerinin en önemli ekipmanlarından vida ve kovanların üretimini gerçekleştiren Şenmak, Almanya, Avusturya, İsviçre, Fransa, Finlandiya başta olmak üzere birçok ülkede plastik makineleri üreticilerine ürün tedarik etmekte, otomotivden elektrik-elektroniğe, ambalajdan beyaz-kahverengi eşyaya, kauçuk, kablo, boru-profil üretimine kadar hem Türkiye’de hem de dünyadaki müşterilerine üretim yapmaktadır.





» Sponsor Baglantilar